19/1/09

Πού πήγαν οι υποσχέσεις του κ. Πανδρεμένου και της κ. Κεφαλληναίου

Επειδή πρέπει να θυμόμαστε και να μαθαίνουμε:

Ο κ. Πανδρεμένος, Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΕΠΘ σε ομιλία του στο 17ο Συνέδριο των Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών στα Γιάννενα διαβεβαίωνε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι οι εργαζόμενοι στα έργα ΕΠΕΑΕΚ των Βιβλιοθηκών θα γίνουν «άμεσα» Συμβασιούχοι Ορισμένου Χρόνου με Οχτάμηνες Συμβάσεις.
Για να πιστέψουμε το παραμύθι - όπως απεδέχθη στην πορεία- έστειλε μέσω ΥΠΕΠΘ και σχετικό Fax με το οποίο ζητούσαν από τα Ιδρύματα να στείλουν, άμεσα, κατάσταση με τις θέσεις προσωπικού που ζητούσαν για να προχωρήσουν οι «διαδικασίες». Μέχρι και εμφύλιος πήγε να ξεσπάσει επειδή στην βιασύνη τους ξέχασαν τα μισά Ιδρύματα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝ.

Η κ. Ε. Κεφαλληναίου, πρώην Ειδική Γραμματέας Βιβλιοθηκών του ΥΠΕΠΘ και νυν Πρόεδρος του Συμβουλίου Βιβλιοθηκών προχώρησε ακόμη παραπέρα: Υποσχέθηκε ειδικό καθεστώς προσλήψεων σε μόνιμες θέσεις μέσω ΑΣΕΠ και ζήτησε καταστάσεις με τα ονόματα των εργαζομένων στα έργα ΕΠΕΑΕΚ. Και στην περίπτωση αυτή ξέσπασε εμφύλιος με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι μήπως και δεν συμπεριληφθούν στις λίστες. Για όσους αγωνίζονταν να μην χάσουν τη δουλειά τους ήταν λογικό να την πιστέψουν. Για όσους την ήξεραν κατάλαβαν αμέσως ότι άκουγαν ένα ακόμη ΠΑΡΑΜΥΘΙ για αφελείς. ....Δεν μίλησαν. ....Τώρα δικαιώθηκαν.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: «Πριν πιστέψεις όσα σου λέει κάποιος/α ρώτα να μάθεις το παρελθόν του/της».